Veel gestelde vragen

Algemeen

De verzendkosten zijn ?7,25 euro. Ook kun je het aangekochte product gratis komen ophalen op onze locatie.

Je kunt via de website met IDEAL en creditcard betalen (MOLLIE). Wanneer je het product op locatie komt ophalen kun je met pin of contant betalen.

De levertijd is een werkdag als het product voorradig is. Is het product niet voorradig dan hanteren wij een levertijd van 5 werkdagen. Wij nemen contact met je op als het product binnen is en verstuurd word.

Storm streeft naar tevreden klanten.?Wij maken gebruik van kwalitatief hoogwaardige en duurzame materialen.?Transparantie in productie en scherp in prijs.?Wij controleren en monteren de daktent/trailertent handmatig.?Toch kunnen ook onze tenten stuk gaan.

Storm bied 2 jaar garantie bij materiaal-, productie- en constructiefouten.?Wij gaan hierbij uit van recreatief gebruik. Slijtage, oneindig gebruik, defecten aan ritsen en onzorgvuldige opslag vallen niet binnen onze garantievoorwaarden.?Wel zoeken wij graag met u naar een passende oplossing.

Reparaties vinden plaats bij een door ons gecontroleerde tent en zeilmakerij.?Als u een product ergens anders laat repareren kunnen wij de kwaliteit van de reparatie niet garanderen en daarmee vervalt de garantie.?Ook als u een daktent 2e hands koopt kunt u ten alle tijden bij ons terecht.?Zorg wel dat u in het bezit bent van het garantie bewijs.

Mocht het product niet naar wens zijn dan mag het (ongebruikt) retour gezonden worden. Als het product niet in juiste staat geleverd is zullen wij de retour kosten op ons nemen en u een ander product toesturen.

Stuur ons een e-mail.?Ook als u het product bij ??n van onze dealers heeft gekocht kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen. Plaats daarbij de volgende gegevens in de mail:

 • Naam, adres en woonplaats.
 • Ordernummer waarop het product besteld is.
 • Beschrijving van het defect en een aantal foto’s.
 • Bankrekeningnummer en tenaamstelling.

Stuur producten alleen retour als u van ons een RMA-nummer heeft ontvangen. Producten zonder dit nummer kunnen wij administratief niet verweken en worden daarom niet aangenomen.

Daktenten

Schimmels scheiden enzymen af die organische materialen afbreken (oftewel rotten), de afbraakproducten zorgen voor energie om? te groeien en voor te planten. Schimmel is het recyclagecentrum van de natuur, een fascinerend en essentieel deel van de natuurlijke wereld die onze planeet leefbaar maakt.

Schimmel is overal te vinden in de natuur. Het hangt op kleren, planten, vacht, insecten, enz.. Schimmel kan overal groeien waar temperaturen boven het vriespunt blijven. Hoewel het overal kan groeien is het vooral vatbaar in vochtige en donkere ruimten. Schimmel verspreidt en vermenigvuldigt zich door ontelbare hoeveelheden sporen vrij te geven. Deze sporen kunnen gemakkelijk meegevoerd worden met water en wind en zo nieuwe plaatsen koloniseren.

Na veel onderzoek, kunnen we stellen dat schimmel een tent kan vernielen. In milde gevallen is schimmel niet mooi voor het oog, wanneer schimmel tussen de vezels komt te zitten kan u ze bijna onmogelijk volledig verwijderen. Het is wel mogelijk om het verspreiden van de schimmel te voorkomen. In extreme gevallen kan schimmel rotten, scheuren en gaten veroorzaken en leiden tot een onbruikbare tent.

Op vlak van gezondheid zijn de meeste schimmels niet gevaarlijk voor mensen. Toch wordt in het algemeen aangeraden om in de nabijheid te leven van, het in ademen of innemen van schimmel te vermijden.

Onze tenten zijn ge?mpregneerd met een lichte behandeling om resistentie tegen regen, UV en schimmel te verbeteren.

Voor een juiste behandeling voor onze tenten kozen we voor de juiste balans tussen conform en duurzaamheid. Het comfort is sterk afhankelijk van het ademend vermogen: hoe zwaarder de behandeling, hoe minder het canvas ademt en hoe meer de vochtigheid binnenin stijgt. Duurzaamheid is be?nvloed door de kwaliteit en dikte van het canvas, maar ook de effectiviteit en weerstand van de behandeling.
Wij kiezen voor een lichte, milieuvriendelijke behandeling voor onze tenten. Het schoonmaken en behandelen van het canvas is een essentieel onderdeel.

Als vuistregel nemen wij aan dat na 20 weken ononderbroken gebruik van de tent , deze opnieuw behandelt moet worden. Indien uw tent opgezet staat in een vochtige, dicht beboste of regenachtige omgeving raden we aan de tent reeds na 10 weken opnieuw te behandelen.

Voor de recreatieve kampeerder of glamper is een standaard schoonmaak?en de tent droog opbergen voldoende om schimmel te voorkomen. Laat de tent volledig drogen in de zon en verzeker dat ook het gondzeil, de scheerlijnen, palen, tentharingen en zakken kurkdroog zijn voordat u deze opbergt. Wanneer u de mogelijkheid niet heeft om de tent volledig te drogen kan u de tent losjes oprollen voor transport en ze thuis in de garage of de living open leggen om te drogen.

Als je een tent voor langere tijd wilt opzetten of er in wilt wonen: een echte natuurliefhebber als jou zal begrijpen hoe belangrijk het is om kwaliteitsmateriaal te onderhouden. Volg deze tips om te voorkomen dat er schimmel kan ontstaan:

 • Inspecteer regelmatig uw tent op zoek naar beginnende schimmelgroei. (Doe dit eventueel wanneer u de scheerlijnen opnieuw aanspant.)
 • Verwijder dode bladeren, insecten, vogelpoep, etc. die op het tentdoek terecht zijn gekomen.
 • Zorg voor genoeg ventilatie in de tent.
 • Behandel de tent wanneer nodig, leid dit af van de impact die de omgevingsfactoren kunnen hebben gehad.

Tenten van synthetische textiel zijn van een volledig andere soort dan de Canvas tenten, elk heeft zijn voor- en nadelen.?

Canvas tenten vereisen meer onderhoud en zorg, maar bieden veel meer comfort en duurzaamheid.?Synthetische tentdoeken zijn minder vatbaar voor schimmels. Daarom zijn plastics ook niet biodegradeerbaar en liggen oceanen en stortplaatsen vol plastic. Nylon en polyester zijn heel moeilijk te repareren en scheuren zijn vaak fataal voor de tent. Tenten van kunststof ademen niet zoals canvas tenten dat kunnen, dit is essentieel voor de luchtvochtigheid en het comfort binnenin de tent. In een plastic tent is het ook zeker niet aangewezen om een tent kachel te gebruiken. Plastic tenten hebben nog steeds last van meeldauw, en dat stinkt, letterlijk.

Voorkomen is beter dan genezen, maar schimmel is overal en kan iedereen overkomen.

Identificeer het:?Schimmel kan in vele vormen en kleuren voorkomen, maar over het algemeen zal schimmel op canvas zichtbaar worden als kleine zwarte, blauwe of groene stippen in het canvas.

Dood het:?Besproei het canvas met een azijnoplossing en laat dit drogen.

Reinig het:?Schrob het lichtjes met een zachte borstel en een mengsel van zout, citroen en heet water. Vermijd detergenten of bleekwater wat agressief is voor het canvas en moeilijk uit te spoelen. Laat het canvas opnieuw drogen.

Spoel het na en laat je tent 24 uur goed drogen voor je hem weer inpakt.

 1. Zorg dat alle banden los zijn alvorens u de daktent open klapt.
 2. Klik uw trap goed vast, treden naar boven toe plaatsten voordat je de trap betreed.?Doe uw schoenen uit als je de tent betreed, berg ze op in de netten (optioneel).
 3. U kunt uw daktent nat inpakken, als u op doortocht bent, maar zet de daktent dezelfde dag nog open om te drogen.
 4. Laat uw daktent elke 3 maanden ?luchten?, zo behoud u een betere conditie van de stof.
 5. Als u de daktent wegzet voor de winter zorg dan dat deze goed droog is.
 6. Schimmels groeien vaak in een vochtige donkere omgeving, maar meestal groeit schimmel in eerste instantie op het vuil en bacteri?n die op het tentdoek aanwezig zijn.?Daarom is het belangrijk uw tentdoek goed schoon te houden.

Canvas wordt al meer dan 100 jaar gebruikt voor tenten, ze zijn gemaakt om jaren mee te kunnen. Je moet er goed zorg voor dragen, goed onderhoud is een vereiste.